jarijohansson

Kaikki blogit puheenaiheesta Auto

Painovoima voitti

Istuskelin tuossa takapihalla, kun sivusilmällä huomasin, että auto menee ohitseni. Seuraavaksi havahduin siihen, kun nuori mies pinkoo kovaa vauhtia auton perässä. Sitten kuuluikin kova räsähdys.

Painelin perään tutkimaan tilannetta. Kaveri oli unohtanut laittaa käsijarrun päälle, ja fysiikan lait toimivat armottomasti. Pihatiemme on pitkä ja loiva, mutta alamäki kuitenkin. Autossa istuessa saattaa luulla olevansa tasaisella maalla, mutta luulo ei näemmä ole tiedon väärti.

Mielenkiintoinen auto

Muudalla parkkialueella meren rannalla Pohjanmaalla, Raippaluodon saarella satuin näkemään auton joka poikkesi massasta.

Olisiko kenties isäntä Jurvan syvistä metsistä lähtenyt merta katsomaan. Tämä nyt ei kyseiseen autoon liity mutta Jurvasta puheenollen muistui mieleeni  usein kuulemani luonnehdinta jurvalaisesta luonteenlaadusta. Miehet kuulemma paljolti ovat niin synkkämielisiä ja pessimistisiä että on heillä taskussaan aina muutama kyynärä hyvin rasvattua, liukasta köyttä. Selvää oli että ei ollut kuski soitellen sotaan lähtenyt, hyvin oli varustaunut matkalleen.

Näin estät lintuja kakkimasta autollesi

Tässäpä helppo keino ehkäistä linnunkakkojen lätsähtämistä (vastapestylle) autolle. Asia on tietysti mittaluokaltaan aika pieni, mutta varsinkin tuulilasissa linnunläjät usein häiritsevät ja ovat välillä ihmeen sitkeitä, vaikka niitä yrittäisi putsata.

Kiitos tästä keksinnöstä kuuluu miehelleni. Kikka on varmasti tuttu monille mökkiläisille, jotka asettavat lelukäärmeen pitämään laituria puhtaana. Sama homma toimii myös autossa: lelukäärme säikäyttää linnut hieman kauemmaksi ja auto säästyy puhtaampana.

Googlen robottiauto ja ns. futurologia

Robottiauto melkein huijausta:  "Auton toiminta riippuu niin paljon kartoista ja yksityiskohtaisesta liikennetiedosta, että se ei pystyisi vielä operoimaan 99 prosentilla teistä edes Yhdysvalloissa, missä ensimmäisiä koeajoja on suoritettu, kertoo MIT Technology Review." TiVi 

Suomesta puhumattakaan: 

Raikun auto ja ponjamiini

Tarina on tosi, mutta nimi on muutettu.

Joo se oli yks Mäkelän Raikku, jolla oli auto. Emmää ny muista mikä, mutta auto kummiskin. No kerran Raikku sit ajo sen auton katolleen. Ei siinä muuten mitään, mutku Raikulla oli kolme putelia ponjamiinia siä autossa ja ne putelit meni tiätty rikki. Siihen tuli sit konstaapelit ihmettelemään sitä hajua, ja Raikku tokas jotta:

”Mitäs mun sukupuolielämä teille kuuluu!”

Että sellanen se oli se Raikun auto.

Julkaise syötteitä