jarijohansson

Kaikki blogit puheenaiheesta Juhlavuoden elokuvat

34. elokuvaviikko – upeaa jälleen kerran

Saarijärven elokuvakerhon suurin vuosittainen ponnistus on taas takana päin. Ja upea viikko se olikin. Harmikseni, toisin kuin edellisessä kirjoituksessa suunnittelin, aika monta hyvää elokuvaa jäi näkemättä. Vaikka olisinkin ne ilmaiseksi nähnyt – taas poiketen edellisestä tekstistä. Väliin tuli elämä ja luottamustoimet.

Reilu viikko elokuvia

Huomenna se starttaa. Saarijärven 34. elokuvaviikko. Kyllä tätä on taas odotetukin. Synkkä marraskuinen viikko täynnä toinen toistaa parempia elokuvia. Minulla on jo merkittynä ylös puolisen tusinaa leffaa, jotka vaan on käytävä katsomassa. Näiden lisäksi Suomi100 -juhlavuoden kunniaksi tarjolla on kotimaisen elokuvan klassikoita, kuten Komisario Palmun erehdys sekä kaiken kruunaa neljä mysteerielokuvaa joita ei etukäteen paljasteta.

Tuntematon sotilas (2017)

Nyt on sitten nähty tämäkin versio Tuntemattomasta. Henkilöstä riippuen tämä versio on joko paras filmatisointi tai sitten toiseksi paras. Mollbergin version kohtalona on tämän version jälkeen muuttua siitä ”huonommasta Tuntemattomasta” ”huonoimmaksi Tuntemattomaksi”. Ottamatta kantaa onko syynä keskimmäisen Tuntemattoman vähäiset televisioesitykset vaiko ensimmäisen version komea kattaus kotimaisen elokuvan kultakauden tähdillä, on ensimmäinen kotimaisen elokuvan klassikko ja tämä Louhimiehen versio sen toimiva päivitys.

Julkaise syötteitä