jarijohansson

Kaikki blogit puheenaiheesta Kokeellinen musiikki

Taide ja musiikki keksimiskilpailuina

En pidä käsitetaidetta ja installaatioita taiteena. Ja jos säveltäjän keskeisenä tavoitteena on löytää instrumenteista uusia ääniä tai soittotapoja, se ei ole säveltämistä, vaan keksimistä. Elokuvat ohjelmoivat ihmisiä mekaanisiin tunteisiin ja niiden musiikki synnyttää tunnekliseitä.

Järvenpää poliisikuulusteluissa

Laulaja-lauluntekijä Göstä "Jösse" Järvenpää on ollut poliisikuulusteluissa nettitietojen mukaan. Hänen laulujaan voitaneen pitää kokeellisena musiikkina, sillä niissä usein kokeillaan, kiihottuuko kukaan.  Nyt sitten on.

Kokeellista terveyttä: Lauri Hannu 50 vuotta

Moni lukija on varmasti kuullut Lauri Hannua huomaamattaan: televisio- tai teatterikokoonpanon jäsenenä, funk-yhtyeen keikalla, Rieku ja Raiku -animaation musiikintekijänä tai Jazzmuseossa ikivihreitä soittamassa.

Nuorempana Lauri Hannun nimi kirjoitettiin toisinaan väärin, kun hajamielisen toimittajan mieleen tuli näyttelijäprofessori Hannu Lauri.

Museomusiikki on viihteen genre, yleensä

 Museomusiikki on erinomaista viihdemusiikkia ja myös hyvää taustamusiikkia, jos sellaiseen erehtyy. Museomusiikki on kaavamaisuudessaan pääosin rinnastettavissa viihdemusiikkiin, siis yksi viihdemusiikin genre. Museomusiikki on kuin katsoisi lastenelokuvaa. Toinen museomusiikin tarkoitus on ritualistinen.​ 

Onneksi maailmalta löytyy joukko muusikoita, jotka pystyvöt saamaan museomusiikin viihteen yläpuolelle, nimiä mainitsematta. Tuollaiset hetket ovat harvinaisia ja jäävät ikuisesti mieleen.

Julkaise syötteitä