jarijohansson

Kaikki blogit puheenaiheesta Metsä

Talvinen metsä

Kevät odottaa kesää, mutta meillä on vielä luminen talvi. Metsä on kuin pumpulia, mutta koirat viihtyvät.

Koivut taipuvat lumen alla.

Menetetyt maisemat

Olen ihmetellyt mitä varten 40 vuotias hyväkuntoinen kaunis koivurivistö  turmeltiin taloni edestä kaatamalla joka toinen puu. 

Kymmenien pihapuiden kaataminen käynnistyi kuulemma koska kiinteistöhoitaja on ollut huolissaan puiden kunnosta ja niiden mahdollisesta vaarasta asukkaille.

Runoni

Seison, menen kyykyyn tai istahdan pehmeälle sammaleelle ja poimin mustikoita.

Seison, kävelen, katson ympärille ja puut humisevat.

Rauha, ilo, vapaus.

Kiitos!

"Minä rakastin metsää ja maailmaa,
nyt rakastan häntä mä vain,
hän on minun metsäni, maailmain,
hän on minun ainoain.
" Eino Leino

 

Minä rakastan metsää ja maailmaa,

ja rakastan häntä mä vain...

 

Antoisa metsäretki

Jos joku ei näe metsää puilta, kannattaa suunnata metsän sisään. Ajattelin eilen käydä koirien kanssa perinteisen lenkin metsässä vaikka myrsky ulvoi ja tihkutti sadetta. Täällä Oulussa ei pahemmin myrskynnyt, ilmatieteenlaitos kertoo sen johtunen siitä, että alue sattui ns. myrskyn silmään. Oulu oli siis eilisen myrskyn napa, jonka ympärillä puut ryskyivät.

Metsä huutaa

Metsä on suomalaisten kirkko. Islantilainen kokee metsässä sulljetun paikan kammoa, koska Islannissa ei ole oikeita metsiä.  

"Japanilainen lääkäri kertoo määrävänsä hoidoksi potilaille metsässä oloa. Suomessa luonnollista ihminen-metsä-suhdetta vasta suunnitellaan tuotteeksi. Kuusamossa metsäterapia on tulossa mukaan hyvinvointimatkailuun."

Volgan vanha uittokulttuuri

Uitto on ollut Suomessa tärkeä ja edullinen kuljetusmuoto, mutta niin näytti olevan tsaarinaikaisella Venäjälläkin. Näköjään aina oppii uutta itänaapurimaasta, etenkin silloin kun katselee sikäläisiä dokumenttiohjelmia (minulla on kotona tricolor-satelliittitarjontaa).

Metsällä on maaginen voima

Kort­te­li­puut pa­ran­ta­vat kau­pun­ki­lais­ten ter­veyt­tä. Näin ker­too­ Uu­si Suo­mi 10.7.2015. "­Häm­men­tä­vä löy­tö: Puil­la on ih­meel­li­nen, ter­veyt­tä pa­ran­ta­va voi­ma".

Terve, tuntematon!

 

Mykkien kerrostalonaapurien maassa on myös keitaita, joissa tervehditään kaikkia vastaantulijoita, aina.

Niin kauan kuin olen muistanut, käännyttäessä Västanfjärdiin päin on voinut laskea vaikka kilometrejä tiettyyn kohtaan, jossa kaikki vastaantulevat alkavat heilauttaa kättään autoistaan tai traktoriensa ja mopojensa selästä. Tiedän kosolti muitakin kyliä pitkin rannikkoa ja saaria, joissa ventovieraidenkin tervehtiminen on jokapäiväinen tapa.

Arkinen metsätyömies

Lumi on arktinen ja todetusti taianomaisuutta luova maisemointipulveri, jonka alkuperäiseksi tehtäväksi luonto lienee silti  tarkoittanut lisätöiden järjestämisen ihmisille pitkän ja puuduttavan yksitoikkoiseksi käyvän talven varalle.

Julkaise syötteitä