jarijohansson

Kaikki blogit puheenaiheesta Nokia

Alf Rehn höpsi Nokian romahduksesta

Pakinoitsija/konsultti/professori Alf Rehnin näkemys Nokian kännykkäbisneksen romahduksesta syistä (kuva) on surkein näkemäni esitys asiasta. 

 

Nokian kännykkäbisneksen romahduksen todelliset syyt löytyvät täältä:

 

http://grohn.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261567-taman-vuoksi-nokian-kannykkabisnes-romahti

Arvojen tarkoitus?

Organisaation tai yksilön arvojen tarkoitus on  asettaa asiat tärkeysjärjestykseen. Pitäisi siis olla  olemassa jonkinlainen neutraali  vertailukohta, josta arvot ponnistavat ja vastaavasti vastakohta. Jos nuo ovat triviaaleja, kyseessä on tarpeetonta retoriikkaa. Ovatko esimerkiksi Nokian arvot arvoja?   Kokeillaan: 

Nokian arvot:

"Kunnioitus

Suhtaudumme toisiimme kunnioittavasti ja teemme kaikkemme ansaitaksemme myös muiden kunnioituksen.

Mitä Nokia sinulle merkitsee?

Kukaan ei ole onnistunut selittämään, mistä Nokian nimi tulisi, jos ei nokinäädästä. Toinen asia on, mitä eläintä keskiajalla nokinäädäksi kutsuttiin.

Saattaa hyvin olla, että "nois" tai "nokinäätä" ei alun perin viitannut salaperäiseen mustaan soopeliin vaan majavaan. Suomessa ei ole monta luonnollisempaa padon paikkaa kuin Nokianvirta.

Nokian nimen eläinperäisyyden epäilijät selittävät joskus, etteivät sen kummemmin majavat kuin soopelitkaan ole sellaisia laumaeläimiä, että niitä riittäisi antamaan nimen kokonaiselle taajamalle.

Nokian moka ja Koneen salaisuus

Kun kuulin, että Nokia neuvottelee fuusiosta ranskalais-amerikkalaisen Alcatel-Lucentin kanssa, pelästyin. Onko Nokia tekemässä jälleen jättimäisen bisnesmokan?

Juuri ilmestyneessä kirjassaan Markku Kuisma ja Pekka Seppänen listaavat Suomen pahimmat bisnesmokat (Siltala 2015). Ykköseksi heidän listallaan yltää Nokia, joka osti omia osakkeitaan lähes 19 miljardilla eurolla vuosina 2003-2008 ja mitätöi ne. Ne rahat menivät kuin hohtimet kaivoon.

Oli ne aikoja, kun kännykät olivat vielä puhelimia

Sain ensimmäisen kännykkäni 1996. Minulla on ollut neljä puhelimeksi kutsuttavaa kännykkää ja kaksi älypuhelinta, joista toisen palautin kuukaudessa. Nyt käytössäni on Nokia Lumia 710, huonoin puhelin evö heti palauttamani HTC:n jälkeen.

 

Jollan pullat ovat hyvin uunissa

  Nokian HERE-kartat Samsungin Tizen-käyttöjärjestelmään

     - ja Jollaan

Jolla lupaa puhelimensa joulukuuksi.

Nokia Lumia 920 – ensikosketus

Olen käyttänyt Applen iPhonea viimeiset neljä vuotta. Lisäksi taloudessamme on kaksi Macbookia ja kaksi iPadia. Päätin kokeilla vaihteeksi jotakin erilaista ja ennakkotilasin hassun värisen Lumia 920 -puhelimen. Pääsin lähempään tuttavuuteen Windows Phone -maailman kanssa kun lähipiiriin ilmestyi Lumia 900 noin kuukausi sitten. En meinannut saada näppejäni irti laitteesta, Windows Phone on todella kaunis ja sulava käyttöjärjestelmä. Positiivista oli myös kokea sama tunne kuin aikanaan ensimmäisen iPhonen kanssa – järjestelmän käyttöä ei tarvitse opetella, kaikki vaan toimii!

Julkaise syötteitä